Onze rechtsgebieden
StrafrechtStrafrecht en jeugdstrafrecht
Uitgenodigd of ontboden voor een verhoor?
Als de politie je verdenkt van een strafbaar feit, kun je worden uitgenodigd of ontboden voor een verhoor. In zo’n situatie is het verstandig om direct juridisch advies in te winnen. Onze advocaten staan klaar om jouw zaak te bespreken en je voor te bereiden op het verhoor.
Je bent niet verplicht om vragen te beantwoorden, maar in sommige gevallen is een verklaring afleggen juist wél verstandig. Wat de beste keuze is, hangt af van de specifieke omstandigheden. Samen met jouw advocaat bepaal je een strategie die het beste aansluit bij jouw situatie.
Novumm Advocaten Zwolle kent uw rechten en plichten als geen ander door onze jarenlange ervaring in het strafrecht.

Een dagvaarding ontvangen?
Heb je een dagvaarding ontvangen om voor de strafrechter te verschijnen? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Wij vragen het dossier op bij het Openbaar Ministerie en bestuderen dit. Als het dossier onvolledig of eenzijdig is, kunnen we aanvullend onderzoek aanvragen, zoals het horen van getuigen.
Onze advocaten bereiden samen met jou de verdediging voor, zodat jouw standpunt helder en overtuigend bij de rechter wordt gepresenteerd.
Opgeroepen voor een OM-hoorgesprek?
In plaats van een strafzaak voor de rechter, kan het Openbaar Ministerie besluiten om een zaak af te doen via een OM-hoorgesprek. Hier wordt direct door de officier van justitie een straf opgelegd, zonder tussenkomst van een rechter. Dit kan grote gevolgen hebben, bijvoorbeeld voor een justitiële aantekening.
Een goede voorbereiding en juridische begeleiding zijn cruciaal. Onze advocaten zorgen ervoor dat jouw rechten gewaarborgd blijven en bespreken met jou de beste aanpak.
Rijbewijs ingevorderd of ingehouden?
Wanneer je rijbewijs is ingevorderd of ingehouden, mag je tijdelijk niet rijden. Dit kan grote gevolgen hebben, bijvoorbeeld voor je justitiële documentatie (strafblad) en het verkrijgen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Onze advocaten kunnen beoordelen of er juridische mogelijkheden zijn om je rijbewijs sneller terug te krijgen.
Wat kost juridische bijstand?
Een eerste gesprek of vrijblijvend advies is kosteloos. Afhankelijk van je financiële situatie bekijken we of je in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand (toevoeging). In dat geval betaal je alleen een eigen bijdrage, die door de Raad voor Rechtsbijstand wordt vastgesteld.
Voor minderjarige verdachten worden de kosten volledig vergoed door de overheid. Indien je niet in aanmerking komt voor een toevoeging, maken we in overleg een duidelijke financiële afspraak, zoals een vast tarief of een uurtarief.
Links:
De politie
Het openbaar ministerie
Informatie over strafzaken
De raad voor rechtsbijstand
De rechtspraak